Have nice day!Wild life!

HTML

Pont jó.

Közéletröl,környzetvédelemröl,stb.Nemzeti oldalról.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Pálinka.

2008.10.27. 06:37 joeparker

Pálinkát hazánkban csak termett gyümölcsböl,tötkölypálinkát pedig csak itthon termett szölö törkölyéböl lehet elöállitani.További feltétel még,hogy a cefrézés hazánkban legyen,igy a párlás,érlelés,és a palackozás is.Egyik fajta pálinka készitésénél sem szabad cukrot használni állag javitása céljából.Az egyféle gyümölcsböl készült pálinka palackján feltüntetni kell a gyümölcs nevét,és a pálinka szót is.Törköly esetében a cimkén a szölö nevét,kötelezö feltüntetni,és a származási értsd földrajzi helyét kell rá irni.

Kisüsti pálinka az a pálinka,amelyet ezer litaresnél kisebb rézfelületet is tartalmazó lepárló készülékkel,és kétszeri szakaszos lepárlással készitenek.Az érlelt pálinkát vagy 3 hónapig érlelik ezer literesnél kisebb vagy 6 hónapig ezer literesnél nagyobb fahordokban.Az ópálinkát pedig vagy 1 évig kell érlelni ezer literesnél kisebb vagy pedig két ezer literesnél nagyobb fahordokban.Az ágyas pálinkát legalább 3 hónapig együtt kell érlelni a gyümölccsel.Száz liter pálinkához vagy 1o kilogram érett,vagy pedig 5 kilogram aszalt gyümölcsöt kell adni.

 

Jó étvágyat kivánok.

Szólj hozzá!

Címkék: ital szesz cefre.

Have nice day!Wild life!

A bejegyzés trackback címe:

https://joeparker.blog.hu/api/trackback/id/tr11733662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása